Har baby ondt i maven?

Det vigtigste er, at I først og fremmest får barnet undersøgt hos en læge for at sikre Jer, at barnet ikke fejler noget. At barnet trækker benene op under sig og krummer sig sammen, behøver ikke betyde, at det er maven, det gør ondt i. Sådan reagerer barnet ofte på smerte og ubehag.

 

Hvad er kolik?

Nogle mener, at “kolik” handler om et umodent tarmsystem, andre om at fødslen kan have forskubbet nerver i barnets ryg og nakke, og at dette gør ondt. Atter andre mener, at de såkaldte skrigebørn er meget følsomme eller meget aktive børn, der reagerer stærkt på de mange nye indtryk i tilværelsen. Endelig er der de, der mener, at skrigebørn ofte er overtrætte børn, der ikke har lært at finde ro.

 

Hvordan spiser barnet?

Hvis barnet ikke fejler noget, kan det være en god idé at se på barnets spisevaner. Er det meget forslugent, kan skrigeturene handle om simpelt mavekneb, og så kan det måske hjælpe at have barnet mere opret, når det ammer, og at hjælpe barnet med at få bøvset.

Nogle babyer spiser lidt mere, end de har brug for. Babyen kan få ondt i maven af for megen mad, hvorpå de forveksler smerten med sult – og spiser endnu mere. Hvis man har mistanke om, at ens barn beder om mad for trøst og ikke for sult, kan det være en idé at forsøge med en sut eller med anden form for trøst, så man kan få brudt en ond cirkel.

 


Zoneterapi til babyer med kolik

Før behandlingen af din baby starter jeg altid med, at tage en snak med dig omkring graviditeten, fødslen, amning og hverdagen med jeres lille nye baby. Selve behandlingen er meget blid og hvis det bliver nødvendigt kan babyen blive ammet imens og falde til ro. Babyer reagerer meget hurtigt og det er ofte ikke nødvendigt at behandle mere end 1-2 gange. Endvidere anbefaler jeg mælkesyrebakterier der er med til at modne babyens tarmsystem.

Hvis jeg mærker mange spændinger omkring babys nakke, så henviser jeg ofte til en osteopat på klinikken.